lördag 22 september 2012

Loggs, klättrande katter, invintring, skuret finger... :)

Tiden går alldeles väldigt fort nu! Lite umgänge, lite småjobb, dåligt samvete över sånt som inte blir gjort plus insikten att en del saker faktiskt är helt nödvändiga! Som det här...

Matte, det var bara 2 plusgrader i natt! Den här MÅSTE in nu om den ska överleva!!!


På altanen har stora kaoset utbrutit! Störtregnet häromdagen påminde ytterst bryskt om att rännan i vinkeln mellan huskropparna inte rensats, och att vattnet därmed läcker in i glasrummet. Det trycks in under takplåtarna. Fram med stegen! Och så måste ju hängrännan rensas också, för att få stopp på regnridån framför glasdörrarna!

Rensning och invintring på gång.

Joodå, hela altanen ska invintras. Dags att hämta presenningar...  

Invintringen avbruten. Dels på grund av regn, dels därför att mina värmeloggs levererades idag. Tursamt nog hann jag både bära in en del i huset och täcka de övriga. Myse var väldigt intresserad! Men nog pressar katterna mina nerver hårt, helt plötsligt kommer de ju upp på taket! Bilder på Kasperian. Men den här tar jag hand om själv, där Myse helt plötsligt tittar in i köket uppifrån, och jamar uppfordrande...
Matte - det är nåt som inte stämmer  - varför är jag här, där jag aldrig varit tidigare???? 

Men det blev värre - helt plötsligt såg jag honom på andra sidan av huset, där han klättrade ner på altanen, via stegen som fortfarande står kvar där!

Något annat som skrämmer mig är en grannes träd. En björk, åtminstone 25 år gammal! Men kontinuerligt behandlad så att den ser ut så här!!! Tidigare var de tre, men två har äntligen fått ge upp! De dog.

Okej att grannarna är trevliga människor, men när man kan behandla ett vackert, vilt träd så här, då känns det svårt. Jag tänker på föreställningen om en besjälad natur, om naturväsen som bor i alla träd, stenar, i vatten och i luft. Den stackars varelse som är fångad i och ska förvalta det här stympade och förkrympta trädet, den måste må väldigt dåligt och bara längta efter sin befrielse.

Jag HAR tänkt tanken själv. Ibland är lusten att en mörk natt helt enkelt såga ner det, oerhört stor! Lusten har funnits i många år nu. Varför planterar de inte ett annat träd i stället, ett som naturligt inte blir mer än ett par meter högt???

----------------------------------


Det gör lite ont i vänster pekfinger när jag använder tangentbordet. Jag har skurit mig i fingret. (Känns faktiskt riktigt bra!!) :D

Saken är den att mina köksknivar är rätt bedrövliga. Visst har jag ett par  små "hemslipar", men jag använder dem sällan. Och inte är de särskilt effektiva heller.

Men de där "keramiska" knivarna är ju så hiskligt dyra, det har inte känts vettigt att betala en väldig massa hundralappar för en enda kniv. Men så såg jag ett erbjudandem, ett kampanjpris med 70 procents rabatt! Det verkade nästan FÖR bra, men 500 kronor för tre knivar kändes så pass överkomligt att jag köpte dem.

Skärpan ska hålla minst en livstid, sägs det. :)

De är vassa, riktigt extremt vassa! Klart jag skar mig, när jag vid något tillfälle behandlade den minsta av dem som en av mina gamla vanliga knivar.

Men jisses, så fantastiska de är! Hade jag riktigt förstått skillnaden mellan bra och dåliga knivar hade jag nog betalat fullt pris för länge sedan!

Jag är jättelycklig, och mitt onda finger påminner mig om att de faktiskt är mina!  Att putsa en fläskfile gick som en dans (då skar jag mig inte) och en tomat nästan delar sig själv- :)

Och nu ska jag lägga in ytterligare ett par-tre loggs i kaminen, så att jag har det ganska varmt och skönt när jag vaknar.

Myse ligger tursamt här bredvid mig, och sover tryggt. Tillsammans med Kasper och Filip. Men i eftermiddags, besökte han taknocken! Dit han tagit sig via pallarna med värmeloggs.  :-/

Det finns fler bilder på Kasperian.

tisdag 11 september 2012

Sol ute, sol inne

Utanför mittt sovrumsfönster växer en stor hassel. Den kan glädja så här också. Det gjorde den i morse. Ett konstverk så gott som något, tycker jag. :)



En solstråle genom prisma pryder min lurvmatta.




På fönstret i solen ovanför mattan låg ett par pulsvärmare - börjar bli dags nu!



Och nästan-inne, dvs på altanen. ligger Myse i sol och skugga (även om just den bilden inte är ny).




Nu börjar det bli hög tid att göra höst därute. En del växter måste in, det gäller att förekomma farbror Frost! Men rosmarin, citron- och apelsinträd (även om de inte är så stora) tar plats. 


Tomaterna börjar sjunga på sista versen, fast en hel del små nästa-svarta och väldigt goda körsbärstomater finns kvar på plantorna. I värsta fall får de mogna efter i en skål. För att ge rum åt citroner, apelsiner och rosmarin... (det låter något det, hehehe...)

Det är förresten roligare att packa upp än att packa in altanen!
Och så måste värmeloggs beställas så att vi slipper frysa i vinter.

fredag 7 september 2012

"Konst" som taskspel

Visst ska man väl kunna smäda vem man vill hur som helst? Om man kallar det KONST alltså. Ett falskt och smädande mynt - ett optimalt konstverk?

Fast Karl Fredrik Mattsson kallar sig bara "amatörkonstnär", och anser sig därför inte kunnig nog att bedöma sitt "konstverk" (hörde jag honom säga i radion häromdagen). Fast självklart inte amatörmässig nog för att inte KALLA sin falska krona ett konstverk!
Inklusive uppblåst nog för att involvera alla som reagerar som en del i "konstverket".
Det kanske värsta är att han i massmedia oftast tas på allvar!!! Är han skämtare, smädare eller falskmyntare, njae, det är nog KONSTNÄR han är...!!!


Lars Vilks är en annan aktuell "konstnär" (som pga av sin konstnärlighet kostar oss skattebetalare massor av pengar i form av livvakter).

Den 11 september framträder han på en stor nazistkonferens i New York (arrangerad av SION) som en del i ett konstverk!!!! Han har helt klart uttalat sin sympati för organisationen och ser samtidigt sitt deltagande som del i "konstverket". Oerhört kreativt!!!


Mot den här bakgrunden ter sig Anna Odells konstnärligt fejkade psykos och självmordsförsök som nästan "barnkammarkonst". Att under en natt ta en hel psykmottagning i anspråk för ett fejk - jomen visst, om det är en del av "konstverket"...

Att kissa på Norrlandsoperans golv (någon smakade dessutom på kisset och vidimerade att detta var konst) kan tyckas smaklöst (!?) men drabbar åtminstone bara "konstnärerna" själva. Fast lite bokstavligen barnsligt, kan man tycka.


Annan "konst" som dyker upp i minnet är Dramatenelevers porruppläsning och uppspelade samlagsljud för småungar... Det var några år sedan. Tala om barnsligt...


Okej att konst inte behöver kunna hängas på vägg eller placeras på sockel. Men nån jäkla ordning borde det väl ändå vara!!!!!

Jag tycker att saker ska kallas för sina rätta namn. Jag kan nog inte själv definiera begreppen "konst" och "konstnär", men nog är charlatanlukten tydlig här.

Effektsökeri.

Synonymer till charlatan är taskspelare, lurendrejare, bedragare, humbug, skojare, bluff. Enligt Words synonymlexikon.
Bara att välja sin favorit - "taskspelare" är min. Som samlingsnamn.

Så där ja - så här fick det bli

Pilligt men skojigt. Om man får till det alltså. Bloggens layout, menar jag. Kanske en annan  utgångsmall skulle varit bättre, men det får bli en annan gång (eller rentav ett annat år...).

I alla fall så har nu både min och Kaspers blogg fått sina nya kostymer, och efter några besök hos våra vänner på nätet så ska det bli skönt att sova!

torsdag 6 september 2012

Krokusen till vintervila

Ser nog lite konstigt ut på bloggen några timmar framöver. Dags för blommor och bin att gå till vintervila, dvs dags för ny header - med åtföljande nytt färgval m.m. på hela alltet... Men ändringarna sker lite pö om pö, måse ju kolla vartefter.

Höst är det. Men till våren kanske krokusheadern med humla och bi återkommer. Eller om det nu var humla och blomsterfluga. Och då blir bloggen åter krokusinspirerad. Våren ja - för varje dag komme den allt närmre... 

Förhoppningsvis kan ny bloggkostym inspirera till fler inlägg. :)