torsdag 10 januari 2013

Grodor i stället för snölandskap

Det blev ingen vinterbild - det blev en önskebild. Grodprinsarna uttrycker precis vad jag känner. (Förlåt, du som älskar vinter men inte gillar vår och sommar!)

Vit snö är vacker - men den är jobbig när den ska skottas bort. Den är trist när den gör vägarna ofarbara, ibland dröjer plogande traktorn. Och den är liksom i vägen, om man vill gå i skogen. Och det hade jag tänkt börja göra nu igen. För jag tänker betrakta mig som frisk. Det funkar faktiskt rätt bra. :)

Märkligt - levande grodor jag jag svårt för. Jag kan t.ex. inte förmå mig till att ta i dem Men grodorna i headern, gillar jag högt och rent.

Med t.ex katter är det tvärtom. "Kattstatyer" har jag inga alls, men desto fler levande. Dvs de är ju bara tre nu. Det är samma sak med hundar.

Förresten sprang en vit hare ut framför bilen när jag var på hemväg i eftermiddags. Det var flera år sedan jag såg en vit, men jag vet ju sedan tidigare att det finns skogshare just i det området.

Där satt den framför bilen en lång stund, den var trevlig att prata med. :)

Skogsharen är ju brungrå på sommaren, precis som fältharen som nästan trängt ut vår skogshare som byter päls och färg på vintern. Alldeles vit med lite svart på öronen. Så fin!

  Bilden är lånad från webben. (Hoppas på förlåtelse.)

Fortfarande är inte Explorer och Blogger riktigt på samma våglängd, men den här bilden helt enkelt bara klistrade jag in. Märkligt...

Godnatt!

tisdag 8 januari 2013

Livstecken

Slöare än slöast - men jag mår bättre nu. Bestämde mig idag för att nu får det vara nog!!! Ut och skotta snö!!
Och loggs behöver bäras in.

Be om hjälp? Nähej! Det här tunna snölagret skulle jag klara själv. även om den var blöt och tung.

Envishet kan löna sig - eller straffa sig. Vilket lär visa sig i morgon.

Om den lönat sig ska jag ge mig iväg och fylla på förråden. Och ta lite kontakt med vänner.

Måste också förnya bloggens utseende - julen är slut och nerpackad, ju. Tror jag ska använda den här bilden från förra året till header. Eller återanvända en gammal. Beror på orken.


Önskar er naturligtvis en God fortsättning på 2013.
Kan också säga att Kasperian i alla fall har uppdaterats lite.